Kwasy, enzymy
-
Enzym pektolityczny VINOFERM Zymex 250 g
(003.062.7)Kod produktu: 003.062.7. Zymex wykorzystywany jest do win albo soków owocowych, które zawierają duże ilości pektyn. Rozkłada pektyny w owocach, zwiększa wydajność soku i zapobiega późniejszemu zmętnieniu. Najlepiej przechowywać w lodówce. Dawkowanie: 4-8 g (ml) / 10 kg owoców lub moszczu w temperaturze 20°C z czasem kontaktu 12 h.
7 - 21 dni roboczych
51,6 zł
-
Enzym pektolityczny VINOFERM Zymex 25 g
(003.060.1)Kod produktu: 003.060.1. Zymex wykorzystywany jest do win albo soków owocowych, które zawierają duże ilości pektyn. Rozkłada pektyny w owocach, zwiększa wydajność soku i zapobiega późniejszemu zmętnieniu. Najlepiej przechowywać w lodówce. Dawkowanie: 4-8 g (ml) / 10 kg owoców lub moszczu w temperaturze 20°C z czasem kontaktu 12 h.
Wysyłamy do 48 godzin (2 szt.)
17,2 zł
-
Kreda VINOFERM neutralizator kwasowości 1 kg
(003.103.9)Kod produktu: 003.103.9. Najpopularniejszy neutralizator kwasowości ! Zawiera extra czysty węglan wapnia. Dakowanie: 6,5 g / 10 l obniża kwasowość o 1 g / l. Wytrąca również kwas szczawiowy z rabarbaru. Dawkowanie: 2 g / l soku z rabarbara.
7 - 21 dni roboczych
47,4 zł